Pagrindinių komponenčių išskyrimo metodo taikymas Šredingerio lygčiai - Čiegis, Raimondas; Jankevičiūtė, Gerda; Leonavičienė, Teresė (Lietuvos matematikos rinkinys, 2013)
Straipsnyje nagrinėjamos pagrindinių komponenčių išskyrimo metodo (PKIM) taikymo galimybės vienmačiam Šredingerio uždaviniui spręsti. Pradžioje trumpai pateikiamos pagrindinės metodo idėjos, o vėliau dėmesys skiriamas tiesinio Šredingerio uždavinio analizei. Nagrinėjant pavyzdžius aptariami svarbiausi – pagrindinių komponenčių išskyrimo, uždavinio dimensijos sumažinimo ir metodo tinkamumo klausimai. Atlikta analizė ir skaitinių skaičiavimų rezultatai iliustruoti grafikais.
Keywords: vienmatės Šredingerio lygtys; skaitiniai metodai; pagrindinių komponenčių išskyrimo metodas