Uždavinio sprendimas kaip mokslo kūrimo provaizdis - Rudalevičienė, Regina; Kašuba, Romualdas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2012)
Šiame straipsnyje nagrinėjami ir aptariami kai kurie natūralūs uždavinių sprendimo ir mokslo teorijų vystymosi panašumai.
Keywords: uždavinių sprendimo etapai; natūrali mokslo teorijų raida; mokyklinė didaktika; kūrybingumo potencialas; uždavinio pateikimo estetika