Simetrija kaip matematinių uždavinių sprendimo taktika - Elijio, Aistė; Malijonytė, Dovilė (Lietuvos matematikos rinkinys, 2012)
Straipsnyje nagrinėjama simetrija kaip taktika spręsti įvairius matematinius uždavinius. Nors mokykliniame matematikos kurse, mokantis geometrijos temų, nagrinėjama ašinė ir centrinė simetrijos, sprendžiami su šiomis simetrijos rūšimis susiję nesudėtingi uždaviniai, tačiau simetrijos panaudojimas galėtų būti kur kas platesnis. Ji ypatingai padeda kaip taktika sprendžiant nestandartinius matematikos uždavinius. Straipsnyje pateikiami šios taktikos pritaikymo pavyzdžiai ir pristatomi simetrijos panaudojimo mokykloje tyrimo rezultatai.
Keywords: simetrija; nestandartiniai uždaviniai; sprendimo strategija ir taktika