Drūkšių ežero (Ignalinos AE aušintuvo) ichtiocenozės dinamika - Švitra, Donatas; Žemaitis, Giedrius (Lietuvos matematikos rinkinys, 2012)
Šiame straipsnyje aprašyta Drūkšių ežere egzistuojanti ekosistema. Įvedus į bendrą ichtiocenozės matematinį modelį (1)–(2) šiluminius krūvius modeliuota Drūkšių ežere ichtiocenozės dinamika Rungės–Kuto IV metodu pasinaudojus imitacinio modeliavimo programa „ModelMaker“. Gauti modelio skaitiniai sprendiniai F1–F9 palyginti su žuvų monitoringo eksperimentiniais duomenimis. Ichtiocenozės dinamika modeliuota iki 2010 metų, o prognozuota iki 2020-ųjų.
Keywords: Drūkšių ežero matematinis modeliavimas; (Ignalinos AE aušintuvo) ichtiocenozės dinamika; ichtiocenozės matematinis modeliavimas