Glikemijos dinamika ir jos valdymas diabeto atveju - Švitra, Donatas; Vilkytė, Ramunė (Lietuvos matematikos rinkinys, 2012)
Straipsnyje autoriai atliko tiesinę, netiesinę ir skaitinę analizę – glikemijos reguliacijos matematinio modelio sudaryto iš vienos diferencialinės lygties su vėluojančiu argumentu ir vienos algebrinės lygties. Tiesinė analizė atlikta D-suskaidymo metodo pagalba. Netiesinė analizės metu, remiantis bifurkacijų teorija, sukonstruoti stabilūs periodiniai sprendiniai. Skaitinėje analizėje, diabeto atveju sukonstruoti glikemijos dinamikos skaitiniai sprendiniai: į modelį įvedus tris išorines periodines funkcijas, nusakančias maistą, egzogeninio insulino (Lispro) injekcijas ir fizinį krūvį. Glikemijos dinamika buvo apskaičiuota naudojantis programa „Model Maker“.
Keywords: glikemijos valdymas; glikemijos dinamikos matematinis modeliavimas; maisto; egzogeninio insulino ir fizinio krūvio įtaka glikemijos dinamikai