Pusiau tiesinės hiperbolinės suvidurkintų lygčių sistemos su periodinėmis kraštinėmis sąlygomis tyrimas - Krylovas, Aleksandras; Kriauzienė, Rima (Lietuvos matematikos rinkinys, 2012)
Darbe nagrinėjama pirmos eilės diferencialinių lygčių silpnai netiesinė hiperbolinė sistema su kraštinėmis sąlygomis ir konstruojama ją atitinkanti suvidurkintų išilgai charakteristikų integralinių diferencialinių lygčių sistema. Darbo tikslas – nustatyti kada suvidurkintas kraštinis uždavinys turi klasikinį periodinį sprendinį.
Keywords: asimptotinė analizė; bangų sąveika; hiperbolinės sistemos; kraštinės sąlygos; rezonansas; vidurkinimas