Raktų apsikeitimo protokolo, paremto matricinio laipsnio funkcija, saugumo analizė - Vitkus, Paulius; Sakalauskas, Eligijus (Lietuvos matematikos rinkinys, 2012)
Analizuojamas raktų apsikeitimo protokolas (RAP) naudojant braid grupių Burau vaizdavimą ir matricų laipsnio funkciją (MLF). MLF argumentai yra Burau vaizdavimo matricos, sudarytis iš baigtinio lauko ar žiedo elementų. Parodyta, kad RAP saugumas yra paremtas matricinės kelių kintamųjų kvadratinių lygčių sistemos sprendimo uždaviniu tam tikrame žiede. Ieškomoms matricoms taip pat yra taikomi papildomi komutatyvumo apribojimai. Teigiama, kad pasiūlytas RAP yra galima vienkryptė funkcija, nes jos apvertimas yra susijęs su kelių kintamųjų kvadratinių lygčių sistemos sprendimo uždaviniu. Šis uždavinys yra NP pilnasis bet kuriame lauke. Vienas iš pateikto RAP privalumų yra tas, kad jį galima efektyviai realizuoti net ribotų skaičiavimo resursų aplinkose išvengiat aritmetinių operacijų su dideliais sveikaisiais skaičiais.