Kombinatorinių multiaibių komponenčių vektorių skirstiniai - Manstavičius, Eugenijus; Petuchovas, Robertas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2012)
Nagrinėjamos atsitiktinės kombinatorinės struktūros, vadinamos svorinėmis multiaibėmis. Jos sudarytos iš komponenčių, priklausančių aibei P, kurioje yra $π(j)$ elementų, o pastaroji seka tenkina aprėžtumo sąlygą. Tegul $σ$ yra n svorio multiaibė, paimta su vienoda tikimybe, ir $kj(σ)$ – svorio j komponenčių skaičius joje, čia $1 ≤ j ≤ n$. Apibrėžę atsitiktinį vektorių $kr(σ) = (k1(σ), . . . , kr(σ))$, $ 1 \lea r ≤ n$, ištiriame jo skirstinio pilnosios variacijos atstumą nuo atitinkamo nepriklausomų koordinačių vektoriaus. Rezultatas panaudotas adityviųjų funkcijų centrinės ribinės teoremos įrodyme.