Normaliosios aproksimacijos įverčiai mišriajam Puasono ir gama atsitiktiniam dydžiui - Sunklodas, Jonas Kazys (Lietuvos matematikos rinkinys, 2010)
Darbe gautas standartizuoto atsitiktinio dydžio (Z - EZ)/√DZ, kurZ = a1X + a2Y , a1 + a2 = 1, ai > 0, i  = 1, 2, X yra pasiskirstęs pagal Puasono skirstinį su parametru λ > 0, o Y – pagal standartinį gama skirstinį su parametru α > 0, normos ∆p viršutinis įvertis metrikoje Lp su visais 1
Keywords: normalioji aproksimacija; Lp norma; Puasono skirstinys; standartinis gama skirstinys; Puasono ir gama a.d. mišinys