Puasono aproksimacijų apatiniai rėžiai dviejų narių serijų statistikoms - Petrauskienė, Jūratė; Čekanavičius, Vydas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2010)
Dviejų narių serijų statistika aproksimuojama įvairiais sudėtiniais Puasono skirstiniais ir trumpais asimptotiniais skleidiniais. Gauti tolygus Kolmogorovo ir lokalus aproksimacijos tikslumo iverčiai iš apačios.
Keywords: m-priklausomi atsitiktiniai dydžiai; dviejų narių serijų statistika; sudėtinis Puasono skirstinys; tolygi Kolmogorovo metrika; lokali metrika