EM algoritmas bendram Gauso modeliui su paslėptaisiais kintamaisiais - Radavičius, Marijus (Lietuvos matematikos rinkinys, 2010)
Nagrinėjamas Gauso vektoriaus parametru vertinimo uždavinys, kai stebima jo (netiesinė) transformacija. Išvestos EM algoritmo, naudojamo didžiausio tikėtinumo įvertiniui apskaičiuoti, lygtys. Atskiru atveju, kai stebimas dviejų dydžių, aprašomų Gauso regresiniais modeliais, minimumas, gautos išreikštinės EM algoritmo formulės.
Keywords: EM algoritmas; Gauso regresija; netiesinė transformacija; didžiausio tikėtinumo įvertinys