Persvėrimo ir įrašymo metodų palyginimas mažose srityse - Nekrašaitė-Liegė, Vilma (Lietuvos matematikos rinkinys, 2010)
Šiame straipsnyje nagrinėjami sumos įvertiniai mažose srityse, kai neatsakymai vertinami skirtingais metodais. Įvertinių kokybei pagerinti naudojamas tiesinis modelis su atsitiktiniais parametrais. Empiriniai rezultatai paremti Monte Karlo simuliacijomis su pasikartojančiomis imtimis, kurios buvo renkamos iš populiacijos sukonstruotos remiantis Lietuvos paslaugų įmonių statistiniu tyrimu.
Keywords: maža sritis; atsakymo tikimybė; įrašymas; modelis