Neparametrinis testas erdvinių duomenų geometrinei anizotropijai nustatyti - Dučinskas, Kęstutis; Dreižienė, Lina (Lietuvos matematikos rinkinys, 2010)
Straipsnyje pasiūlytas paprastas testas erdvinių Gauso duomenų geometrinei anizotropijai nustatyti. Testo statistikos skirstinys aproksimuojamas χ2 r skirstiniu. Pavyzdyje parodytas didelis šio testo galingumas stipriai koreliuotiems Gauso duomenims.
Keywords: empirinė semivariograma; anizotropijos santykis; atsitiktinis Gauso laukas