Baigtinių populiacijų L-statistikų savirankos, visrakčio ir Edžvorto aproksimacijos - Čiginas, Andrius (Lietuvos matematikos rinkinys, 2010)
Darbe tiriami baigtinių populiacijų L-statistikos Edžvorto skleidinio parametrų įvertiniai. Pateikiami tikslūs šių parametrų savirankos įvertiniai, kurie palyginami su atitinkamais visrakčio įvertiniais. Be to, „tikroji“ L-statistikos pasiskirstymo funkcija palyginama su jos normaliąja, Edžvorto, empirine Edžvorto ir savirankos aproksimacijomis.
Keywords: baigtinė populiacija; ėmimas be grąžinimo; L-statistika; Hoeffding’o skleidinys; savirankos metodas; visrakčio metodas; Edžvorto skleidinys