Bakterijų dinamikos kompiuterinis modeliavimas - Katauskis, Pranas; Skakauskas, Vladas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2010)
Nagrinėjama netiesinių diferencialinių lygčių sistema, kuri aprašo deguonimi mintančių bakterijų dinamiką atvirame inde. Uždavinys sprendžiamas baigtinių skirtumų metodu. Analizuojami skaitiniai sprendiniai, gaunami taikant skirtingus skaičiavimo būdus, kai deguonies koncentracijos reikšmės sekliame sluoksnyje mažesnės už leistiną ribinę reikšmę.
Keywords: kompiuterinis modeliavimas; seklus sluoksnis; stacionarus sprendinys