Begalinio laiko bankroto tikimybė skirtingai pasiskirsčiusioms žaloms - Bieliauskienė, Eugenija; Šiaulys, Jonas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2010)
Straipsnyje nagrinėjamas klasikinis diskretaus laiko rizikos modelis su skirtingai pasiskirsčiusiomis žalomis. Gaunama begalinio laiko bankroto tikimybės rekursinės formulės išraiška, kurios pagalba galima įvertinti tikimybę norimu tikslumu. Formulės veikimas iliustruojamas pavyzdžiu.
Keywords: diskretaus laiko rizikos modelis; begalinio laiko bankroto tikimybė; skirtingai pasiskirsčiusios žalos