Parabolinio tipo lygčių su nelokaliomis kraštinėmis sąlygomis sprendinių kokybinė analizė - Novickij, Jurij; Ivanauskas, Feliksas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2010)
Šio straipsnio tikslas – parabolinio tipo lygčių su nelokalia kraštine sąlyga skirtuminio uždavinio sprendinių neneigiamumo ir fizinių parametrų tyrimas. Buvo išnagrinėtos difuzijos ir difuzijos–konvekcijos lygtys. Siekiant optimizuoti tam tikrus fizinius parametrus, buvo parinkti labiausiai tinkami svoriai. Apskaičiuota srovė, maksimalus srovės gradientas, jautrumas ir reakcijos laikas. Nagrinėtų svorių aibėje kiekvienam parametrui rastas optimizuojantis svoris.
Keywords: difuzijos lygtis; difuzijos–konvekcijos lygtis; nelokalios sąlygos; baigtinių skirtumų metodas