Politominio diagnostinio testo matematinis modelis - Krylovas, Aleksandras; Kosareva, Natalja (Lietuvos matematikos rinkinys, 2010)
Siūloma politominių diagnostinių operatorių kaip universalios testavimo priemonės kūrimo technologija pagal esamus empirinius duomenis. Diagnostiniai operatoriai turi tenkinti aksiomas, kurios formuluojamos remiantis testo validumo principu. Siūloma metodika leidžia prognozuoti testo rezultato tikimybinį skirstinį ir testo teikiamos informacijos kiekį.
Keywords: matavimai; diagnostiniai operatoriai; tikimybinis skirstinys; matematinis modeliavimas