Reaktoriaus modelis su vėlavimu dėl konvekcijos - Švitra, Donatas; Bučys, Kostas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2010)
Išnagrinėtas branduolinio reaktoriaus modelis, kurį sudaro dviejų diferencialinių lygčių su vėlavimu sistema. Atlikta tiesinė analizė, nustatytos modelio asimptotinio stabilumo sritis ir sritis, kurioje atsiranda vieno dažnio stabilus periodinis sprendinys. Bifurkacijų teorijos pagalba pateikta šio sprendinio analizinė išraiška.
Keywords: branduolinis reaktorius; diferencialinė lygtis; vėlavimas; stabilus sprendinys; periodinis sprendinys; modelis; šaknis