Cheminių reakcijų dinamika: briuseliatoriaus modelio analizė - Stonkienė, Liana; Švitra, Donatas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2010)
Straipsnyje nagrinėjamos netiesinės diferencialinės lygtys, aprašančios savaiminius svyravimus, atsirandančius cheminės reakcijos – briuseliatoriaus metu. Atlikta briuseliatoriaus dinamikos lygčių tiesinė analizė. Netiesinė šių lygčių analizė atlikta taikant bifurkacijų teoriją ir gauta apytikrio sprendinio išraiška.
Keywords: Briuseliatorius; netiesinės diferencialinės lygtys; periodiniai sprendiniai