Tiesinių diskriminantinių funkcijų taikymas vaizdų atpažinime - Stabingienė, Lijana; Stabingis, Giedrius; Dučinskas, Kęstutis (Lietuvos matematikos rinkinys, 2010)
Straipsnyje nagrinėjamos tiesinės diskriminantinės funkcijos, kurių pagalba klasifikuojami Gauso atsitiktinio lauko stebiniai. Juodai balto vaizdo rekonstravimo pavyzdyje parodomas diskriminantinių funkcijų (DF), atsižvelgiančių į klasifikuojamo stebinio erdvinę priklausomę nuo mokymo imties, pranašumas prieš DF ignuoruojančias šią priklausomybę.
Keywords: mokymo imtis; Markovo atsitiktiniai laukai; erdvinė koreliacija