Matematika Aukštuosiuose kursuose Kaune: studijos ir dėstytojai - Banionis, Juozas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2010)
Aukštieji kursai, gyvavę 1920–1922 m. Kaune, tapo Lietuvos universiteto pirmtaku. Juose veikusių šešių skyrių tarpe buvo matematikos–fizikos skyrius, kur numatytos ir matematikos studijos. Šiame straipsnyje aptariamos AK veiklos sąlygos, nušviečiamos matematikos studijos, supažindinama su juose dirbusiais matematikos lektoriais, parodoma klausytojų sudėtis.
Keywords: matematikos studijos; lektoriai; matematikos dalykai; klausytojų sudėtis