Matematikos ir informatikos mokytojų rengimo perspektyvos - Stankus, Eugenijus; Dagienė, Valentina (Lietuvos matematikos rinkinys, 2010)
Vykstanti Lietuvos aukštojo mokslo reforma iškėlė pedagogų rengimo problemas ir pasiūlė esminių naujovių. Todėl pasidarė aktualu peržiūrėti ir atnaujinti pedagogus rengiančias studijų programas. Straipsnyje apžvelgiama matematikos ir informatikos mokytojų rengimo Vilniaus universiteto Matematikos ir informatikos fakultete retrospektyva, aktualijos ir perspektyvos.
Keywords: švietimo reforma; studijų programos; mokytojų rengimas; matematikos mokytojas; informatikos mokytojas; kompetencijos