Apie kai kurių mato savybių topologines charakteristikas Očano topologijų pagalba - Praninskas, Gintaras (Lietuvos matematikos rinkinys, 2010)
Straipsnyje pateikiama mato pratęsimo iš aibių algebros į˛ jos generuotos σ-algebros topologinė charakteristika t.y. mato tęsinys yra tolydi funkcija tam tikroje Očano topologijoje. Ši sąlyga tolydžiai  pratęsiant matą kaip funkciją yra ir mato tęsinio pakankama są˛lyga. Straipsnyje taip pat pateikiama Radono ir reguliaraus mato, apibrė9to topologinės erdvės X Borelio aibių˛ σ-algebroje Bor(X) topologinė charakteristika naudojant mato funkcijos tolydumą˛ erdvėje Bor(X) su tam tikra Očanotopologija.
Keywords: topologinė erdvė; aibių algebra; σ-algebra; poaibių erdvė; mato tęsinys; Radono ir ir reguliarūs matai; Očano tipo topologija poaibių erdvėje