Kraštiniai uždaviniai su nelokaliosiomis kraštinėmis sąlygomis ir šių uždavinių Gryno funkcijos - Roman, Svetlana; Štikonas, Artūras (Lietuvos matematikos rinkinys, 2010)
Šiame darbe nagrinėjama n-tos eilės tiesinė diferencialinė lygtis su n papildomų sąlygų. Pateikta Grynofunkcijos formulė bei jos egzistavimo sąlygos. Nagrinėjamo uždavinio Gryno funkcija išreiškiamaper kito analogiško uždavinio Gryno funkciją. Tai leidžia lengvai rasti Gryno funkciją uždaviniamssu nelokaliosiomis kraštinėmis sąlygomis.
Keywords: Gryno funkcija; nelokaliosios kraštinės sąlygos