Programavimo pagrindų mokymo analizė mokinių požiuriu - Blonskis, Jonas; Burbaitė, Renata; Dagienė, Valentina (Lietuvos matematikos rinkinys, 2009)
Programavimo mokymas bendrojo lavinimo mokykloje – ilgas ir sudėtingas procesas, todėl  būtina jį analizuoti  įvairiais požiūriais. Atliktas mokinių požiūrio į programavimo pagrindų  pamokas tyrimas pedagoginio stebėjimo metodą derinant su tęstinėmis anketinėmis mokinių apklausomis. Apdorojus tyrimo duomenis nustatyta, kad didelę įtaką programavimo mokymosi sėkmei turi mokinių bendradarbiavimas su mokytoju ir draugais, taip pat atskleista, kad labai svarbus yra ne tik galutinis darbo rezultatas, bet ir procesas. Straipsnyje aptariami programavimo mokymosi sunkumai, su kuriais dažniausiai susiduria mokiniai,  įvardijamos sunkumų priežastys. Apdorojus mokinių kontrolinių užduočių sprendimų rezultatus bandyta nustatyti, ar mokiniai savo žinias, gebėjimus ir įgūdžius vertina objektyviai. Remiantis atlikto tyrimo rezultatais pateikiamos rekomendacijos mokytojams.
Keywords: programavimo mokymas; algoritmavimas; vertinimas; įsivertinimas