Kompozicinės aspektinių šablonų savybės - Vaira , Žilvinas; Čaplinskas, Albertas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2009)
Straipsnyje konkretaus objektinio karkaso pavyzdžiu nagrinėjama aspektinio programavimo įtaka tradicinių objektinių projektavimo šablonų kompozicijoms. Žiūrima, ar jose nesidubliuoja komponuojamuose šablonuose atskirti turiniai ir, jeigu jie dubliuojasi, aiškinamasi to priežastys bei siūloma, kaip reikėtų keisti tų šablonų aspektizavimą , kad toks dubliavimasis išnyktų.
Keywords: aspektinis programavimas; projektavimo šablonai; šablonų kompozicijos; turinių atskyrimas