MUSIC metodo taikymas signalų fundamentalaus dažnio nustatymui - Šimonytė, Virginija; Pyž, Gražina; Slivinskas, Vytautas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2009)
Darbo tikslas yra panaudoti MUSIC metodą signalų fundamentalaus dažnio įvertinimui, palyginti gautus rezultatus su DFT metodu. Straipsnyje nagrinėjami tiek modeliniai, tiek realūs signalai. Naudojant MUSIC metodą, gauti lietuviškų balsių garsų fundamentalaus dažnio įverčiai, kurie yra palyginti su DFT metodu gautais įverčiais.
Keywords: MUSIC metodas; fundamentalus dažnis; diskrečioji Furjė transformacija (DFT); lietuvių kalbos signalai