Portalo naudotojų elgsenos specifikavimo problemos - Lupeikienė, Audronė; Čaplinskas, Albertas; Dzemyda, Gintautas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2009)
Straipsnyje yra išsakoma  autorių pozicija korporacijų portalų kūrimo klausimais. Jame teigiama, kad kuriant portalus šiuo metu dažniausiai naudojami nepakankamai formalūs metodai. Autoriai gina teigini, kad prielaidos apie prognozuojamą naudotojų elgseną turėtų būti formuluojamos išreikštiniu būdu ir siūlo tokias prielaidas užrašyti specifikavimo kalba, kuri būtų grindžiama atitinkamai praplėstu laiko ir veiksmų logikos formalizmu.
Keywords: portalas; naudotojo elgsenos specifikavimas; laiko ir veiksmų logika