Aktyviųjų duomenų bazės taisyklių aktyvumo analizė ir vertinimas - Laučius, Juozas; Ribikauskas , Arūnas; Trinkūnas , Justas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2009)
Šiuolaikinių informacinių sistemų  viena iš būtinų sudėtinių dalių yra aktyvi duomenų bazių valdymo sistema, kurioje yra realizuojamos verslo taisyklės. Paprastai dinaminės verslo taisyklės yra realizuojamos kaip trigeriai arba procedūros, o statinės verslo taisyklės – duomenu bazės struktūromis. Realizavus sudėtingą taisyklėmis gristą sistemą, dėl didelio taisykliu skaičiaus ir sudėtingos jų tarpusavio sąveikos susiduriama su sistemos valdymo ir analizės sunkumais. Šiame straipsnyje pateikiama aktyviųjų taisyklių aktyvumo samprata, o aktyvumo vertinimui kaip vien`ą iš galimų būdų siūlome panaudoti modifikuotą funkcinių  taškų metodą.
Keywords: ECA taisyklės; taisyklių aktyvumo vertinimas; funkcinių taškų metodas