Mažų sričių vertinimas neatsakymų atveju - Nekrašaitė-Liegė, Vilma (Lietuvos matematikos rinkinys, 2009)
Šiame straipsnyje nagrinėjamas modelio ir neatsakymų vertinimo bųdo parinkimo efektyvumas skirtingų tipų sumos įverčiams mažose srityse. Empiriniai rezultatai paremti Monte Karlo simulaicijomis su pasikartojančiomis imtimis, kurios buvo renkamos iš populiacijos, sukonstruotos remiantis tikrais duomenimis, gautais iš Lietuvos įmoniųu tyrimo.
Keywords: populiacija; imtis; maža sritis; neatsakymai; atsakymo tikimybė; įvertis; modelis