Sumos vertininimas naudojant papildomą informaciją rotuojamai imčiai - Chadyšas , Viktoras (Lietuvos matematikos rinkinys, 2009)
Straipsnyje nagrinėjamas sumos vertinimas esant imties rotacijai. Sumos vertinimui pasiūlyta keliu fazių imties išrinkimo schema. Sukonstruotas sudėtinis santykinis sumos įvertinys naudojantis papildomą  informaciją, bei jo apytikslę dispersiją, kai kiekvienoje iš fazių renkama paprastoji atsitiktinė imtis.
Keywords: sumos įvertinys; imties rotacija; kelių fazių˙ ėmimas; paprastasis atsitiktinis ėmimas