Indeksų ir žymių metodas tiesinei modalumo logikai - Pliuškevičius , Regimantas; Pliuškevičienė, Aida (Lietuvos matematikos rinkinys, 2009)
Straipsnyje yra pateikiamas indeksų ir žymių metodas tiesinei modalumo logikai. Šis metodas išplečia autorių pasiūlytą metodą modalumo logikai S4. Metodo esmė – įrodymu baigtinumo tikrinimas nenaudojant istorijų sąvokos.
Keywords: modalumo logikos; sekvencinis skaičiavimas; baigtinumas; apverčiamos taisyklės