Apribojimai ciklų radimui sekvenciniame laiko logikos skaičiavime su until operatoriumi - Birštunas, Adomas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2009)
Darbe pateiktas sekvencinis skaičiavimas skaidaus laiko logikai su until operatoriumi, kuris naudoja efektyvų ciklų radimo mechanizmą.  Darbe įrodyta, kad ciklų radimui gali būti naudojamos ne visos, o tiktam tikros specialios išvedimo medžio sekvencijos.  Mes naudojame specialius indeksus toms specialioms sekvencijoms aptikti. Šie apribojimai leidžia mums sukonstruoti efektyvią išvedimo paieškos procedūrą, paremtą pristatytu sekvenciniu  skaičiavimu.
Keywords: sekvencinis skaičiavimas; skaidaus laiko logika; until operatorius; ciklų radimas