Sudėtiniai rodikliai – metodologijos ir praktiniai aspektai - Rukšėnaitė, Jurga (Lietuvos matematikos rinkinys, 2009)
Šiame straipsnyje yra aprašyta sudėtinių rodiklių  konstravimo metodika. Pristatytos duomenų standartizavimo  ir rangavimo procedūros.  Aprašyti rezultatai, gauti modeliuojant nereguliariąją akomponentę naudojat įvairius ARIMA modelius.
Keywords: sudėtiniai rodikliai; duomenų normalizavimas; rangavimo procedūra; ARIMA modelis