Kompiuterio klaviatūros matematinis modelis - Juškevičienė, Anita (Lietuvos matematikos rinkinys, 2009)
Pateiktas kompiuterio klaviatūros matematinis modelis atsižvelgiant į raidžių statistinį dažnį tekste ir pirštų spartumą. Modelio pagalba galima gauti įvairių klaviatūrų raidžių išdėstymo ergonomiškumą, panaudojant vieną kartą atliktais raidžių dažnių skaičiavimais ir tam tikrais pirštų darbo spartos matavimais, nepriklausomai nuo kalbos ir jos abėcėlės raidžių išdėstymo. ˙
Keywords: modelis; klaviatūra; dažnis; spartumas