Lietuvos vertybinių popierių rinkos faktorinė analizė - Danilenko , Svetlana (Lietuvos matematikos rinkinys, 2009)
Statistiniai rodikliai, įgalinantys perteikti akcijų rinkos būklę  ir jos dinamikos kitimo tendencijas, yra akcijų  indeksai. Atsižvelgiant į besikomplikuojančią  pasaulio finansų sistemos būklę svarbu atsakyti į klausimą,  kokie veiksniai daro įtaką akcijų kainų svyravimams.  Straipsnyje nagrinėjami faktoriai lemiantys Lietuvos akcijų indekso OMXV svyravimus,  atliekama akcijų indeksų faktorinė analizė.  Faktoriai nustatomi taikant pagrindinių komponenčių metodą.
Keywords: vertybinių popierių rinka; faktorinė analizė