Tarpukario Lietuvos periodika matematikos metodikos klausimais - Ragalytė, Birutė; Paukštienė, Alma (Lietuvos matematikos rinkinys, 2009)
Straipsnyje analizuojama tarpukario Lietuvos periodikos  straipsniai matematikos mokymo klausimais. Ypatingas dėmesys skiriamas trupmenų mokymui.  Taip pat tiriama, kaip tarpukario Lietuvos periodiniuose leidiniuose pateikiama lygčių, procentinių uždavinių  sprendimo bei aritmetikos mokymo metodikos.
Keywords: matematikos metodika tarpukario Lietuvos periodikoje; trupmenų mokymas; aritmetikos mokymas; lygčių sprendimas; procentiniai uždaviniai