Skaičiaus sąvokos augimas tarpukario Lietuvos vadovėliuose ir periodiniuose leidiniuose - Ragalytė, Birutė; Paukštienė, Alma (Lietuvos matematikos rinkinys, 2009)
Straipsnyje tiriamas skaičiaus sąvokos  įvedimas  tarpukario Lietuvos vadovėliuose ir periodiniuose leidiniuose.  Aptariama, kaip skirtinguose vadovėliuose įvedama skaičių sąvoka.  Analizuojami tarpukario Lietuvos periodiniai straipsniai, kuriuose pateikiama skaičiaus sąvokos praplėtimo būtinybė ir veiksmų pagrindimas.  Straipsnyje pateikiamos nuomonės ir analizuojami pavyzdžiai.
Keywords: skaičiaus sąvokos įvedimas; tarpukario Lietuvos vadovėliai; tarpukario Lietuvos periodika; skaičiaus sąvokos augimo pagrindimas