Trigonometrinės funkcijos vidurinėje mokykloje - Vaškas , Petras (Lietuvos matematikos rinkinys, 2009)
Dabartinis pagrindinės mokyklos planimetrijos kursas baigiamas  „trikampių sprendimu“. Tam  prireikia: 1) smailiojo kampo trigonometrinių funkcijų (jos apibrėžiamos  panaudojant statųjįį trikampį);  2) bukojo kampo trigonometrinių funkcijų (jos apibrėžiamos jau kitaip – panaudojant koordinačių sistemą). Siekiant vieningesnio tu funkcijų apibrėžimo,  ir kitus žinomus teiginius (ne visų įrodymus pateiksime) suformuluosime kitaip.
Keywords: kampo sinusas; kampo kosinusas; kosinusu teorema; Pitagoro teorema; redukcijos formulės; trigonometrinės funkcijos; trikampio plotas