2009 m. VPU Jaunųjų matematikų olimpiados apžvalga - Jakaitytė, Eglė; Mazėtis, Edmundas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2009)
Straipsnyje aptariama 2009 m. VPU jaunųjų matematikų  olimpiados uždaviniai, jų sprendimai bei trumpa Lietuvos matematikų olimpiadinio judėjimo statistinė analizė.
Keywords: koreliacinis laukas; pasikliauties intervalas; diagrama; hipotezė; koreliacijos koeficientas