Pradinių klasių mokytojų patirties naudoti kompiuterį matematikos mokymui tyrimas - Gesevičienė, Vilma (Lietuvos matematikos rinkinys, 2009)
Straipsnyje aptariami kai kurie pradinių klasių mokytojų informacinių  ir komunikacinių technologijų (IKT) naudojimo patirties bei  informacinių technologijų (IT) taikymo moksleivių matematinių gebėjimų ugdymo praktikoje klausimai.
Keywords: pradinis ugdymas; mokytoju IKT patirtis; matematinių gebėjimų ugdymas; Spirmeno koreliacijos koeficientas; dispersinė analizė; vienos imties t kriterijus