Absoliučiai tamprios nesvarios stygos netiesinių svyravimų asimptotikų tyrimas - Lavcel, Olga; Krylovas, Aleksandras (Lietuvos matematikos rinkinys, 2009)
Nagrinėjamas stygos netiesinių svyravimų matematinis modelis. Uždavinio asimptotiniam sprendiniui rasti antrojo autoriaus darbe buvo sukonstruota suvidurkintoji integralinių diferencialinių lygčių sistema. Siūloma metodika šios sistemos sprendinių specialaus pavidalo artiniams konstruoti.
Keywords: asimptotiniai metodai; vidurkinimas; netiesinės bangos; aproksimacijos