Osciliuojančiojo integralo asimptotinis įvertis - Krylovas, Aleksandras (Lietuvos matematikos rinkinys, 2009)
Nagrinėjamas straipsnyje osciliuojantis integralas atsiranda taikant vidurkinimo metoda silpnai netiesinėms diferencialinėms sistemoms. Gautas tolygiai tinkamas parametrų atžvilgiu integralo įvertis leidžia pagrįsti vidurkinimo metodą kai kuriems netiesinių bangų sąveikos modeliams.
Keywords: asimptotiniai metodai; vidurkinimas; netiesinės bangos