Parametrų svyravimo įtakos biojutiklio atsakui skaitinis modeliavimas - Štikonienė, Olga; Ivanauskas, Feliksas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2009)
Darbe pristatomas biojutiklių su fermentiniu sluoksniu, uždengtu difuzine membrana, veikimo  mechanizmų  matematinis modeliavimas. Buvo padaryta storio, difuzijos koeficientų ir pH įtakos atsako tikslumui  kompiuterinė analizė.
Keywords: biojutiklis; modeliavimas; reakcijos ir difuzijos lygtys