Apie tolygųjį ribinį skirstinį - Sunklodas, Jonas Kazys (Lietuvos matematikos rinkinys, 2008)
Sukonstruotas diskretusis atsitiktinis dydis, tolygiai pasiskirstęs baigtiniame intervale, kurio pasiskirstymo funkcija konverguoja į absoliučiai tolydaus atsitiktinio dydžio, tolygiai pasiskirsčiusio baigtiniame intervale, pasiskirstymo funkciją ir gautas konvergavimo greitis tolygiojoje metrikoje. Gautas diskrečiųjų atsitiktinių dydžių sumos pasiskirstymo funkcijos konvergavimo greitis tolygiojoje metrikoje į absoliučiai tolydaus atsitiktinio dydžio, tolygiai pasiskirsčiusio baigtiname intervale, pasiskirstymo funkciją.
Keywords: tolygusis skirstinys; nepriklausomi atsitiktiniai dydžiai