Teisės aktams rengti skirtų sistemų vartotojo interfeiso ypatumai - Paliulionienė, Laima (Lietuvos matematikos rinkinys, 2008)
Teisės aktams rengti skirtų sistemų tikslas yra palengvinti teisės aktų rengėjų darbą ir, svarbiausia, pagerinti teisės aktų kokybę. Tačiau iki šiol sukurtos teisės aktams rengti skirtos sistemos yra gana ribotos pagal savo galimybes ir gana sudėtingos naudoti, todėl kol kas teisės kūrėjai daugiausia naudoja tekstų redagavimo programas teisės aktų tekstui parengti ir naršykles tekstiniams dokumentams ieškoti. Straipsnyje aptariami teisės aktams rengti skirtų sistemų vartotojo interfeiso ypatumai, susiję su jo funkcionalumu, nenagrinėjant užduočių aprašymo kalbos ir pateikties būdų. Išskiriamos tokios vartotojų grupės, kaip teisės akto rengėjai, leidėjai, ekspertai, sistemos administratoriai, žinių inžinieriai. Aprašomos jų atliekamos veiklos intelektualizuotos teisės aktų rengimo sistemos kontekste.
Keywords: teisinių žinių bazės; teisės inžinerija; teisės akto rengimo sistema; vartotojo interfeisas; vartotojų grupės