Epsilon-projektavimo metodas dviejų etapų stochastiniam tiesiniam programavimui - Sakalauskas, Leonidas; Žilinskas , Kęstutis (Lietuvos matematikos rinkinys, 2008)
Straipsnyje nagrinėjamas stochastinis adaptyvus metodas su stochastinio gradiento epsilon-projektavimu dviejų etapų stochastiniams tiesiniams uždaviniams spręsti. Metodas pagrįstas Monte Karlo imčių tūrioadaptyviu reguliavimu ir stabdymo procedūra, vertinant statistinio modeliavimo tikslumą statistiniais kriterijais. Epsilon-projektavimo metodas yra sudarytas „užstrigimo“ arba „zigzagavimo“ problemoms išvengti sprendžiant uždavinius su ribojimais. Keturi epsilon-projektavimo algoritmai aprašyti ir ištirti kompiuteriniu modeliavimu. Remiantis modeliavimo rezultatais, pateiktos praktinio realizavimo rekomendacijos.
Keywords: stochastinis programavimas; Monte-Karlo metodas; optimizavimas; stochastinis gradientas; epsilon-leistina kryptis; epsilon-projekcija