Kompiuterių tinklo apkrovos statistinės analizės klausimu - Kaklauskas , Liudas; Sakalauslas, Leonidas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2008)
Šiame straipsnyje nagrinejama statistinė universitetinio tinklo apkrova, pasinaudojant savastingumo analizės metodu. Matavimo objektu pasirinktas Šiaulių universiteto LitNet tinklo mazgas, aptarnaujantis Šiaurės Lietuvos švietimo įstaigas. Tinklo apkrovos charakteristikų laiko eilutės formuojamos registruojant priimamos informacijos paketų skaičių mazge, esant skirtingoms tinklo apkrovos režimams bei įvairiomis  egistruojamos informacijos diskretizavimo reikšmėms. Matavimo rezultatai apdorojami, skaičiuojant Hersto indeksą bei įvertinant analizės rezultatų patikimumą statistiniu būdu. Tyrimai leido padaryti išvadas, kad nagrinėjamos laiko eilutės pasižymi savastingumu, kai agreguotos laiko eilutės pasižymi lėtai mažėjančia priklausomybe.
Keywords: savastingumas; kompiuterių tinklas; fraktališkumas