Dirbančių gyventojų skaičiaus vertinimas esant imties rotacijai - Chadyšas , Viktoras; Krapavickaitė, Danutė (Lietuvos matematikos rinkinys, 2008)
Straipsnelio tikslas – ištirti santykinio įvertinio taikymo efektyvumą gyventojų užimtumo tyrime naudojant paprastosios atsitiktinės imties planą su rotacija. Kiekvieną metų ketvirtį ketvirtadalis praėjusio ketvirčio imties keičiamas nauju, o trys ketvirtadaliai sudaromi iš anksčiau tirtų imčių. Šiek tiek supaprastinus imties planą konstruojamas sumos įvertinys, kuriame naudojama ankstesnio tyrimo papildoma informacija, ir šio įvertinio apytikslės dispersijos išraiška. Modeliuojant su realiais duomenimis tiriamas siūlomo įvertinio tikslumas.
Keywords: gyventojų užimtumo tyrimas; dviejų fazių imties planas; santykinis įvertinys